A weboldal cookie-kat használ. További információk.
 • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
  RENDKÍVÜL HATÉKONY
  GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
  OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
  MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
  MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
  JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
  ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
  A TELJES FOLYAMATOT
  A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
 • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
  ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
  RAGASZKODJ
  AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
  LÉGY ANYAGILAG
  FÜGGETLEN!
  ÉLJ MAGASABB
  ÉLETSZÍNVONALON!
  VALÓSÍTSD MEG
  ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2011 Január
H K Sze Cs P Szo V

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

jan

30

 

Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) és hagyomány 

 

Erről a gombánkról nem véletlenül jut sokfele az emberek eszébe: tündér, szépasszony például, hogy csak a román meg a magyar népi nevek által említett hiedelemlényekre utaljak. Szép, fénylő (mintha belakkozták volna). Sok ember számára kanalat idéző formája – a névadók szerint – úgy tűnik, igényt tart a nem akármilyen névre. Az sem véletlen, hogy ezt a gombát szerte a világon virágdíszítményekben is alkalmazzák.

 

Máskülönben alakja vesére is emlékeztethet. Kalapjának (3–40 cm) színe barnásvörös, kezdetben sárgás, narancssárga, az idősebb példányoké feketés árnyalatú is lehet. Alján akár centiméternyi hosszúságú fehéres (később esetleg barnás) csöves réteg található. Tönkje mindig oldalsó állású, 3–20 cm hosszú, 1–2,5 cm vastag, a kalaphoz hasonló, de általában bíboros színű. Húsa szálas, kemény, fás; fehéres vagy okkeres. Síkságon és hegyvidéken elég gyakran előforduló gombafaj májustól októberig, főleg tölgyek gyökerein, tuskóin, tövében terem, de más lombos fákon, sőt fenyőféléken is előfordulhat. Ehetetlennek számít. Teát azonban készíthetünk belőle: gyógyhatású gomba, melyet főleg Ázsiában (pl Kínában, Japánban) nagy mennyiségben termesztenek is.

 

A magyar népi gyógyítás is számon tartja a pecsétviaszgombát. Széken a szépasszonykalánnal kellett egyék-igyék egy pár napig az, akinek „félre volt menve a szája” a szépasszonyok miatt. Ez a megkeményedett, kanálhoz hasonló fagomba, valószínűleg a pecsétviaszgomba, Ganoderma lucidum. Kocsis Rózsi állítja, hogy nagyon hatásos volt ez a  gomba gutaütés esetében is, főleg az asszonyok lettek jól tőle, amennyiben vele kanalazták az ételt.  Apahidai románoknál tudunk a Ganoderma lucidum (lingura milostivirii) gombáról való vízivás fehérfolyás (fluor albis vagy leukorrhea) elleni ajánlásáról.

 

Nem kizárt a szépasszony kalánya meg a szépasszonygomba azonossága. Ez utóbbit a disznó szívfogása ellen javallottnak tünteti fel Vajkai Aurél.

Ismert a Dunántúlon porának a felhasználása (a júdásfüle gombáéval együtt) kóros daganat esetében.

 

Több mint 2000 éve Kínában úgy vélték, hogy az élet meghosszabbítását, a halhatatlanság elérését segítheti elő – a belőle készült étel elixír – ezért kínai nevének jelentése: a halhatatlanság növénye, mágikus növény. Japán elnevezése egy részének jelentése pedig: isteni gyógyfű. A hagyományos kínai természetgyógyászat a leghatásosabb erősítőnek tartja, rákos betegeknek is javallják. Alkalmazták a krónikus sárgaság, a vesegyulladás, a magas vérnyomás, az ízületi gyulladások, az álmatlanság, a bronchitis, asztma és gyomorbántalmak kezelésére. Talizmánként is tisztelik Keleten (megóvja az embereket és házaikat a szerencsétlenségtől).

 

 

A pecsétviaszgombával több ázsiai kutatóhelyen, klinikán végeztek kísérleteket különböző betegségekkel kapcsolatban, de a nyugati orvostudomány többnyire nem veszi figyelembe az ott elért eredményeket, noha azok egyértelműen megerősítik gyógyhatásának meglétét.

 

Főleg újévi és farsangi szokás az álarc használata, kevésbé ismert viszont, hogy gombából is készítenek ilyesmit. A mellékelt képen az látható, hogy Nepálban a szépasszony kalányának mondott pecsétviaszgombát (Ganoderma lucidum) is felhasználták erre a célra. 

 

Irodalom

Kocsis Rózsi  1988 Megszépült szegénység. Kriterion, Bukarest.

Kós Károly  2000 A Mezőség néprajza. I–II. Mentor, Marosvásárhely

Lelley, Jan  1999 A gombák gyógyító ereje. Budapest

Vajkai Aurél  1943 Népi orvoslás a Borsa völgyében. Kolozsvár

 

Zsigmond Győző

2005

 

Forrás: http://www.erdelyinimrod.ro/?page=10077

 

jan

26

Meghívás prezentációra

2011.01.26 - szerda

 

Kedves Látogató!

Szeretettel meghívlak a DXN International online prezentációjára.

A prezentációs oldalon kényelmesen tájékozódhatsz az alábbi témákban:

A háttér: DXN International (4 perc)
Ganoderma, a gyógynövények királya (4 perc)
A DXN termékei (12 perc)
Üzleti lehetőség (8 perc)
Online hálózatépítés a DXN üzletben (5 perc)


Kattints rá vagy másold be web-böngésződbe az alábbi linket:
http://www.dxneurope.eu/prezentacio/051ed8e8e1c26df59099cb4b32f0a57b


jan

21

 

Milyen az egészséges kávé?

„A kávé a világon az egyik legszélesebb körben fogyasztott, ám tudósok és egészségügyi szakértők körében az egyik legvitatottabb ital. Olyannyira, hogy az amerikai táplálkozástudományi társulás, az American Society for Nutrition idei, Experimental Biology 2007 című konferenciájának központi témája a kávéfogyasztás egészségre gyakorolt hatása volt.

Az egészséges életmódra törekvők számára a kávéivással a koffeintartalom és a savas tulajdonság a probléma. Létezik azonban egy olyan kávé, amely megfelel ezeknek az egészségügyi elvárásoknak, emellett felturbózza szervezetünk védekező rendszerét. Félreértés ne essék, senkit nem kívánunk rávenni a kávézásra, inkább bemutatjuk egy egészséges változatát azoknak, akik nem tudnak meglenni nélküle. (Koffeinsav nevű vegyület nem létezik, kávésav annál inkább. Noha a hétköznapi nyelvben gyakran találkozhatunk a koffeinsav megnevezéssel, ez csupán téves fordítása lehet a „caffeic acid” kifejezésnek. Helyesen magyarul kávésav, és semmi köze a koffeinhez.)

A brit szaklap, a Medical News Today cikke szerint „több alapos elemzésnek és az egyre szaporodó bizonyítékoknak köszönhetően kiderült, hogy a kávé fogyasztása védő hatású a vastagbél mirigydaganatával szemben, mint ahogy a végbél- vagy a májrák esetében is”. A kávéval kapcsolatos viták a folyamatos kutatásoknak köszönhetően jelentősen csökkentek, mivel az új eredmények alátámasztják pozitív hatását. Egy friss tanulmány leszögezi, hogy a kávéivás nem ártalmas a szív- és érrendszerre, sőt, talán még hasznos is lehet. A cikk szerint a jövőben speciális kávétípusokat fejlesztenek majd, amelyek egészségre gyakorolt hatását tovább javítják. Kevesen tudják azonban, hogy egy alternatív egészségügyi közösségnek köszönhetően a Healthy Coffee (egészséges kávé) már létezik - írja a Newsmax.com.

Vannak olyanok, akik a koffein hatása miatt nem isznak kávét és/vagy teát, ám az új kávéfajta, amellett, hogy valóban kávéíze van, mentes a koffein negatív hatásaitól. Lefekvés előtt is nyugodtan fogyasztható, mert relaxáló hatása révén elősegíti a nyugodt alvást. A Healthy Coffee kereskedelmi forgalomban lévő természetes brazil kávé. Egészségügyi hatását a hozzáadott négy gombakivonatnak - a pecsétviaszgombáénak (Ganoderma lucidum), a tibeti eredetű kínai hernyógombáénak (Cordyceps Sinensis), a csiperkefajhoz tartozó Agaricus Blazeiének, valamint a lepketaplóénak (Coriolus Versicolor) - köszönheti.

Szakemberek előszeretettel ajánlják az új italt azoknak, akiknél daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. Az általuk megadott, a rák leküzdéséhez szükséges tizenegy hatásos és természetes módszert tartalmazó listán a felturbózott kávé a harmadik helyet kapta. Leggyakrabban említett előnye, hogy javítja az alvást, növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, normalizálja a testtömeget, elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből.

Több változata van: szemes babkávé, mind a négyféle gombakivonattal; kapható koffeinmentes változata is. A koffein kivonásakor minden eljárás során természetes vizet használtak, vegyszereket nem, így megőrizve a kávé természetességét. Az instant változat sem hiányzik, igaz, ez egyedül a pecsétviaszgombát tartalmazza, ízre teljesen olyan, mint a többi instant kávé. A kínálatban találunk még - szintén csak ezt a gombakivonatot tartalmazó - teát, forró csokit, mokkakávét (feketekávévalkevert kakaót) is.

Mire jók a gombák?

Pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum). Kétszáz féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, zöme antioxidáns hatású. Magas koncentrációban találhatók benne a megfelelő pH-szint kialakításához szükséges alkaloidok. Emellett immunserkentő, baktériumellenes, gyulladás gátló hatású, kandida-ellenes, vérnyomásszabályozó, koleszterin- és vércukorszint-csökkentő, hat a szív- és érrendszerre, stresszoldó, potencianövelő, s kiválóan alkalmazható krónikus hörghurut esetében.
Kínai hernyógomba (Cordyceps Sinensis). Aki szeretne javítani fáradékonyságán, teherbírásán, immunműködésén és általános egészségén, szeretné jól érezni magát, annak valók az ilyen gombát tartalmazó táplálék-kiegészítők. Baktérium-, daganat-, vírusellenes, antioxidáns hatású, vérnyomás-, vércukorszint szabályozó, megakadályozhatja az erekben a lerakódásokat, koleszterin- és vérzsírszint-csökkentő, serkenti az immunrendszert, figyelemreméltó stresszoldó, hat a vesére, májra, tüdőre, légzőszervekre, afrodiziákum.
Gyógyhatású csiperke (Agaricus Blazei). Ez a gombafajta egy vízben oldódó poliszacharidot (cukrokból álló makromolekula), mégpedig béta-glükánt tartalmaz, immunerősítő hatását ennek a vegyületnek köszönheti. Több kutatás is bebizonyította daganat- és vírusölő hatását, mint ahogyan eredményességét a vércukor és a koleszterinszint csökkentésében.
Lepketaplógomba (Coriolus Versicolor). A kalifornia egyetem orvosi központjának jelentése szerint a coriolus versicolor gomba vírus-, mikroba- és
rákellenes hatással bír, amit egy fehérjéhez kötött poliszacharidnak köszönhet.”

hvg.hu,  2007. nov. 21.

 

jan

20

Ganoderma, a halhatatlanság növénye

2011.01.20 - csütörtök

 

 

 

"Kínaiul ling-zhi, japánul reishi, magyarul pecsétviaszgomba. A gyógyhatású Ganoderma Lucidum-mal a föld szinte bármely részén találkozhatunk, hazánkban is megterem, nyártól őszig gyakori az erdők talaján. Az ázsiai országokban régóta széles körben használják - más gyógyhatású gombákkal együtt -, Japánban és Kínában például hagyományosan általános gyengeség, rákos megbetegedések, vényomásproblémák, álmatlanság, emésztési zavarok, tüdőelégtelenség kezelésére.

Kínában 4000 éve az egyik legértékesebbnek tartott gyógynövény a népi gyógyászatban, kínai nevének jelentése: a halhatatlanság növénye és isteni gyógyfű. Az ősi Kínában nemcsak, hogy az életelixírek egyik alkotórésze volt, de egyenesen császári rendelet írta elő, hogy az udvarnak minden ling-zhi gombát be kell szolgáltatni. A hagyományos kínai orvoslás ma is az egyik leghatékonyabb erősítőnek tekinti a pecsétviaszgombát, fogyasztását gyakran ajánlják rákos betegeknek kiegészítő terápiaként és immunerősítés céljából. Japánban is évszázadok óta rákellenes hatású gyógynövényként tartják számon.

A ganodermának általános erősítő és kiegyensúlyozó hatása van a szervezetre, beindítja és fokozza a szervezet öngyógyító mechanizmusait, és a megelőzésben is hatékony. Bár sokan egyenesen univerzális orvosságnak tartják, kétséges, hogy minden bajra gyógyír lenne egyetlen gyógynövény. Az viszont tény, hogy számos különböző betegség és tünet orvosolható vele és még hosszútávon történő fogyasztása sem okoz semmilyen mellékhatást.

Mi a ganoderma titka?


Hosszú évszázadokig problémát okozott a vadon növő fajok és hatóanyagtartalmuk pontos azonosítása, így a gyógyhatások feltérképezése és kutatása is. Az elmúlt 30 évben azonban Kínában tökéletesítették a modern termesztési technológiákat, ezáltal lehetővé vált a kivételes hatékonyságú gomba titkának megfejtése. Az utóbbi években néhány tengerentúli kínai és japán orvos és gyógyszergyártó tanulmányozta hatékonyságát és alkalmazta a klinikai gyakorlatban, illetve kísérletekben. A következő hatásokat dokumentálták: vértisztító és vizelethajtó, méregtelenítő, védi a májat, optimalizálja a bélműködést, a szívműködést, a vérnyomást, antibakteriális hatású, csökkenti a köhögést és a felső légúti betegségeket, köptetőszer, nyugtató és fájdalomcsillapító hatású. Ez azt jelenti, hogy a ganoderma rengeteg alkotóelemet tartalmaz. Ezek külön-külön nem, csak egymással kölcsönhatásban hatékonyak.

A ganoderma rendszeres fogyasztása révén a legtöbb esetben csökken az alvással töltött órák száma, az alvás pihentetőbbé válik, az étvágy optimális szintet ér el és a salakanyagok rendszeresen és könnyen távoznak.

A ganoderma legfontosabb alkotóelemei:

 

1.    Szerves germánium (Ge): akár másfélszeresére is megnöveli a vér oxigénfelvevő képességét; pozitív hatással van ezáltal az anyagcserére és a vérkeringésre, megelőzheti a szövetek elhalását. 4-6-szor annyit tartalmaz, mint a ginzeng.
2.    Poliszacharidok: ezek a szerves vegyületek az antitestek számának növelésével erősíthetik a szervezet immunrendszerét, megölik a vírusokat. Emiatt a pecsétviaszgombát a japán orvosi és gyógyszerészeti szakma folyamatosan kutatja és termeli, és egészséges élelmiszerként be is vezették a piacra.
3.    Keserű íz, mely valószínűsíthetően a germánium és a poliszacharidok kapcsolatából adódik, jótékony hatású az emésztésre és a méregtelenítési folyamatokat támogatja.

A ganoderma klinikailag igazolt hatásai Dr. Shigeru Yuji és mások klinikai kísérletei alapján:

 

- Csökkenti a vérben a koleszterin és a szabad zsírok mennyiségét.
- Csökkenti a vércukorszintet; kiegyensúlyozza a hasnyálmirigy működését.
- Csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, akadályozva ezzel a trombózis kialakulását.
- Optimalizálja a mellékvesekéreg működését.
- Fokozza a szervezet természetes öngyógyító képességét, valamint az immunrendszer hatékonyságát.
- Lassítja az agyfunkciók csökkenését időskorban.
- Hozzájárul a daganatos betegségek megelőzéséhez és blokkolja a tumorsejtek anyagcseréjét.
- Képes csökkenteni a a gyomorfájdalmakat, a rák által okozott fájdalmat, enyhíti a gyomor- és nyombélfekélyt.
- Emeli az energiaszintet, általános közérzetjavító és regeneráló hatású.
- Segít a táplálkozási zavarok és az egyoldalú táplálkozásból adódó problémák leküzdésében, szabályozza az étvágyat, optimalizálja az emésztőrendszer működését.

A ganoderma jelentősen csökkentheti a kemoterápia mellékhatásait, ezzel összefüggésben világszerte több klinikán és egyetemen is végeztek kutatásokat. A ganoderma több szempontból is eredményesnek bizonyult a rákos megbetegedések és a kapcsolódó tünetek kezelésében. A gyógyhatások listája azonban olyan hosszúra nyúlik, hogy erről már a következőkben lesz majd csak szó."

 

Forrás: Babulka Péter: A XXI. század gyógyítói: a gombák
Ganoderma (Lingzhi).A Magic, Herbal Medicine

jan

18

 

 

Spirulina névre hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott mikroszkopikus élőlény.

 

A Spirulina "alga" köznapi elnevezése ellenére a baktériumokkal áll a legközelebbi rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe tartozik. Prokarióta, azaz nem rendelkeznek körülhatárolt sejtmaggal (ellentétben az algákkal, amelyek egy- vagy többsejtűek), viszont színanyagainak köszönheten a növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni. A Kutatók szerint a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az első élő szervezetek, amelyek oxigént termeltek, "tevékenységük nyomán a légkör összetétele kezdett megváltozni, s ez megnyitotta az utat a fejlettebb létformák kialakulása felé.".
A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is megtelepednek hőforrásokban, gleccsereken, fák kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken. Egyes fajaik gombákkal zuzmókat alkotnak, mások baktériumokban színtestekként működnek. A Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is nagy szerepe van a cianobaktériumoknak.


A
Spirulina természetes körülménye között trópusi és szubtrópusi magas pH-értékű állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika tavaiban. Időszámításunk utáni pályafutása a 16. századi Azték kultúráig vezethető vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották. A spanyol felfedezők állítása szerint a Texcoco-tóból
halászott zöld algából készített sütit és szárított csipszet árulták mindenfelé a piacokon.
Ehhez hasonló, szárított formájú felhasználása ismeretes a Szahara sivatag körüli területekről; ahol dihé elnevezésű algakenyérként volt közismert.

 

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

 

Étrend-kiegészítőként, por és tabletta alakban az USA-ban kezdték el forgalmazni a 80-as évektől.
Hírnevének köszönhetően ma már nem természetes élőhelyeiről szüretelik, hanem speciális farmokon, kontrolált körülmények közt termesztik az USA-ban, Távol-Keleten és Ausztráliában.

 

Összetevői:
Teljes értékű, könnyen emészthető fehérjék
Ásványi anyagok, nyomelemek (kálium, kalcium, jód, bróm, mangán, vas)
B-vitamin, C-, D-, E- és K-vitaminok
Esszenciális zsírsavak

 

Hatásai:
- Vitalizáló és immunerősítő Antioxidáns
- Csökkenti a vérnyomást,
- Lassítja az érelmeszesedést
- Csökkenti az éhségérzetet
- Serkenti az agyműködést
- Serkenti az egészséges bélflóra kialakulását
- Izületi problémákra jótékony hatású
- Cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott
- Javítja a bőr állapotát, fiatalságát

 

Egyes nézetek szerint étkezés előtt fogyasztva csökkenti az étvágyat, ezáltal alapanyaga a felkapottfogyókúrás készítményeknek. Máshol, mint immunerősítő és rákmegelőző csodaszerként tartják számon.
Mértékletes fogyasztása vitaminhiányos vagy egyoldalú táplálkozás esetén valóban indokolt lehet.

 

Spirulina érdekességek
* A legtöbb spirulinát a halak, hüllők és madarak fogyasztják állateledel formájában
* Az állatkerti flamingókat algadiétán tartják, hogy rózsaszín árnyalatukat jobban kiemeljék
* Versenylovaknál a természetes dopping szerepét tölti be
* A NASA űrkutatói spirulinát fogyasztanak űrutazásuk során
Forrás: www.edenkert.hu

 

Itt megrendelhető.