A weboldal cookie-kat használ. További információk.
 • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
  RENDKÍVÜL HATÉKONY
  GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
  OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
  MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
  MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
  JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
  ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
  A TELJES FOLYAMATOT
  A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
 • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
  ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
  RAGASZKODJ
  AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
  LÉGY ANYAGILAG
  FÜGGETLEN!
  ÉLJ MAGASABB
  ÉLETSZÍNVONALON!
  VALÓSÍTSD MEG
  ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2011 Február
H K Sze Cs P Szo V

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

febr

8

Mari-Manifesto J

 

 

Végre egy olyan dolog, ami nem ütközik spirituális beállítottságommal, illetve az abból fakadó erkölcsi elvekkel !

Számtalan olyan otthon végezhető munkát találni ugyanis az interneten, ami mögött nincs is valódi munka, csak pl. hirdetések feladása, vagy hasonló, ál-hálózatok felépítésére szolgáló tevékenység. Az ilyesmit elvből elutasítom (már csak értelmetlensége és unalmassága miatt is!).

Ezzel szemben a DXN-nél valódi, értelmes és érdekes munka végezhető!

Továbbá: a DXN-nél olyan termékekről van szó, amelyek mellé tényleg szívesen „odaáll” az ember: az ősi keleti gyógyító hagyományok mindig tudtak olyan természetes (ma „bio”-nak mondanánk) szerekkel szolgálni, amelyeknek gyógyhatása hosszú évezredek óta a tapasztalat által bizonyított. Ráadásul jelen esetben (a ganoderma gombát illetően) ezt még a modern tudományos vizsgálatok is alátámasztják (ld. több mint 800 cikk, rákeresve a „Ganoderma lucidum“ keresőszóra a http://www.unboundmedicine.com/medline/ebm/search oldalon). Tehát nem mosópor, vagy hasonló ’közönséges’, személytelen fogyasztási cikk népszerűsítéséről van szó.

Az, hogy a forgalom, így a rendszerben szétosztott jutalékok is magukból a konkrét vásárlásokból származnak, garancia arra, hogy ez nem illegális és visszataszító piramis- vagy pilótajáték, vagy valamiféle törzsvásárlói klubnak álcázott „befektetési” módszer. Az utóbbiakhoz hasonlóba bele sem szabad vágni, ha be akarom tartani pl a jóga szemléletében alapvető yama-niyama (erkölcsi) alapelveket (ld. bővebben: http://csendkavehaz.blogspot.com/2011/02/yama-niyama-elv.html), vagy egy keresztény hittel élő ember erkölcsi elveit!

Amikor november végén régi barátnőm, a négy gyerekes anyuka, akivel 12 éve együtt kezdtük a jógát, átküldött egy e-mailt, melyben lakonikus egyszerűséggel közölte, hogy egy új projektbe kezdett és nézzem meg a weboldalát, majd megnézve a ganoderma kávés oldalt, fellelkesültem, egy hét nem telt bele, és egyszer csak váratlanul egy mlm-ben, egy network marketinggel működő rendszerben találtam magam! Én (!!!), aki olyannyira kerültem az mlm minden formáját, éppen a kommunikációja miatt, amelynek előzőleg már néhányszor tanúja, sőt, szenvedő alanya lehettem! (És itt nem csak a meggyőzésre gondolok, amivel az általam hallott emberek erőteljesen próbálkoztak, hanem a manipuláció különféle eszközeire is.)

Ebben az online mlm-ben viszont az a jó, hogy mindenki kedve szerint a maga képére formálhatja. Én például biztos, hogy nem fogom alkalmazni az mlm hagyományos, manipulatív kommunikációját, mert a magam részéről úgy vettem észre, hogy az embereknek ma leginkább az őszinte, egyszerűen emberi beszédre,  személyes, autentikus kommunikációra van szüksége. Mindannyian erre vagyunk ’kiéhezve’, mivel ez ma oly ritka. Én továbbra is ragaszkodni fogok az igazsághoz, a manipuláció – azon túl, hogy nem tisztességes –, számomra legalábbis nem alkalmas arra, hogy másokat meggyőzzek arról, amiről én meg vagyok győződve! A személyes, autentikus, őszinte kommunikációval sokkal inkább lehet hatni mindannyiunkra, ez a saját tapasztalatom (mivel rám is ez hat a leginkább), és az ember igazán csak a saját tapasztalatában tud hinni, ebből következően azt tudja leghatékonyabban képviselni, továbbadni, ha tetszik, hatni vele.

A ganodermakávé esetében pedig az igazság rendkívül egyszerű: nagyon finom és nagyon hatásos! Három havi kávézás, kakaózás és teázás után elmondhatom, hogy szenvedélyesen megszerettük az ízét, és nagyon jó hatásokat tapasztaltunk az egészségünkre nézve (ha érdekel, ld. erről részletesebben: http://www.gombakavehaz.dxn.hu/az_en_tortenetem)

A terjesztésével kapcsolatban pedig szintén rendkívül egyszerű az igazság: olyannyira jó, hogy szívesen felhívom rá mások figyelmét, és örülök, ha nekik is segít testi, energetikai problémáik rendbetételében! Vagyis: mellé tudok állni!  Ugyanakkor ezzel nem „termel” számomra tisztességtelen hasznot, hiszen a jutalékrendszere nagyon igazságos és átlátható. Kivételes abból a szempontból, hogy nem a gyors meggazdagodásra törekszik, hanem a lassúbb, de biztos alapokon nyugvó építkezésre, tisztességes százalékokkal.  És egy számomra rendkívül pozitív és nagy – talán a legnagyobb – jelentőségű hozadéka annak, hogy csatlakoztam a DXN rendszeréhez (és mivel ez is saját tapasztalat, így igazságértéke ennek is nagyon magasJ): ennek, az ezzel kapcsolatos motivációmnak köszönhetem, hogy az elmúlt hetekben olyan dolgokat hoztam létre, amelyekről korábban nem gondoltam volna, hogy képes vagyok rá! A DXN-es honlapon kívül, amelyet a cégtől kaptam (de én szerkesztem), megcsináltam ezt a blogot (http://csendkavehaz.blogspot.com), valamint három honlapot (http://balatoniapartman.freewb.hu, http://eladosashegyitelek.freewb.hu, http://gyurmazasesbizsubolt.5mp.eu) ! Ezek már valahogy régtől fogva „bennem bujkáltak”, szerettem volna ilyesmit csinálni, de soha nem vettem hozzá a bátorságot, mindig halogattam, mert úgy gondoltam, ez nekem túl nagy feladat, nem fog menni, vagy csak nagyon nehezen.

Úgy gondolom tehát, hogy ha az ember ezzel a lehetőséggel kapcsolatban valamilyen okból kifolyólag motivált (mondjuk pl. nagyon jó hatással van rá a kávé, vagy mert hamar felismeri, hogy egy tisztességes, kreatív és érdekes otthoni munkáról van szó, amellyel megoldhatja anyagi problémáit), akkor szinte „mellékhatásként” olyan képességei bontakozhatnak ki, amelyek már régóta benne rejlettek, csak nem volt alkalmuk megnyilatkozni! Az önismeret terén tehát ebben az értelemben nagyot léphet előre, ami önbizalmat ad számára és elégedettséggel tölti el! Ezek pedig, mint tudjuk, az egészségünk számára kulcsfontosságú tapasztalatok!

 

 

 

jan

31

Startképzésen voltunk!

2011.01.31 - hétfő

 

A 2011. január 29-i Startképzésen mi is részt vettünk Corinna barátnőmmel, aki megismertetett a ganoderma-kávéval és a DXN-nel! Jól éreztük magunkat!

 

  

 

Startképzés 2011.01.29. Mari és Corinna Startképzés 2011.01.29.

 

jan

30

 

Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) és hagyomány 

 

Erről a gombánkról nem véletlenül jut sokfele az emberek eszébe: tündér, szépasszony például, hogy csak a román meg a magyar népi nevek által említett hiedelemlényekre utaljak. Szép, fénylő (mintha belakkozták volna). Sok ember számára kanalat idéző formája – a névadók szerint – úgy tűnik, igényt tart a nem akármilyen névre. Az sem véletlen, hogy ezt a gombát szerte a világon virágdíszítményekben is alkalmazzák.

 

Máskülönben alakja vesére is emlékeztethet. Kalapjának (3–40 cm) színe barnásvörös, kezdetben sárgás, narancssárga, az idősebb példányoké feketés árnyalatú is lehet. Alján akár centiméternyi hosszúságú fehéres (később esetleg barnás) csöves réteg található. Tönkje mindig oldalsó állású, 3–20 cm hosszú, 1–2,5 cm vastag, a kalaphoz hasonló, de általában bíboros színű. Húsa szálas, kemény, fás; fehéres vagy okkeres. Síkságon és hegyvidéken elég gyakran előforduló gombafaj májustól októberig, főleg tölgyek gyökerein, tuskóin, tövében terem, de más lombos fákon, sőt fenyőféléken is előfordulhat. Ehetetlennek számít. Teát azonban készíthetünk belőle: gyógyhatású gomba, melyet főleg Ázsiában (pl Kínában, Japánban) nagy mennyiségben termesztenek is.

 

A magyar népi gyógyítás is számon tartja a pecsétviaszgombát. Széken a szépasszonykalánnal kellett egyék-igyék egy pár napig az, akinek „félre volt menve a szája” a szépasszonyok miatt. Ez a megkeményedett, kanálhoz hasonló fagomba, valószínűleg a pecsétviaszgomba, Ganoderma lucidum. Kocsis Rózsi állítja, hogy nagyon hatásos volt ez a  gomba gutaütés esetében is, főleg az asszonyok lettek jól tőle, amennyiben vele kanalazták az ételt.  Apahidai románoknál tudunk a Ganoderma lucidum (lingura milostivirii) gombáról való vízivás fehérfolyás (fluor albis vagy leukorrhea) elleni ajánlásáról.

 

Nem kizárt a szépasszony kalánya meg a szépasszonygomba azonossága. Ez utóbbit a disznó szívfogása ellen javallottnak tünteti fel Vajkai Aurél.

Ismert a Dunántúlon porának a felhasználása (a júdásfüle gombáéval együtt) kóros daganat esetében.

 

Több mint 2000 éve Kínában úgy vélték, hogy az élet meghosszabbítását, a halhatatlanság elérését segítheti elő – a belőle készült étel elixír – ezért kínai nevének jelentése: a halhatatlanság növénye, mágikus növény. Japán elnevezése egy részének jelentése pedig: isteni gyógyfű. A hagyományos kínai természetgyógyászat a leghatásosabb erősítőnek tartja, rákos betegeknek is javallják. Alkalmazták a krónikus sárgaság, a vesegyulladás, a magas vérnyomás, az ízületi gyulladások, az álmatlanság, a bronchitis, asztma és gyomorbántalmak kezelésére. Talizmánként is tisztelik Keleten (megóvja az embereket és házaikat a szerencsétlenségtől).

 

 

A pecsétviaszgombával több ázsiai kutatóhelyen, klinikán végeztek kísérleteket különböző betegségekkel kapcsolatban, de a nyugati orvostudomány többnyire nem veszi figyelembe az ott elért eredményeket, noha azok egyértelműen megerősítik gyógyhatásának meglétét.

 

Főleg újévi és farsangi szokás az álarc használata, kevésbé ismert viszont, hogy gombából is készítenek ilyesmit. A mellékelt képen az látható, hogy Nepálban a szépasszony kalányának mondott pecsétviaszgombát (Ganoderma lucidum) is felhasználták erre a célra. 

 

Irodalom

Kocsis Rózsi  1988 Megszépült szegénység. Kriterion, Bukarest.

Kós Károly  2000 A Mezőség néprajza. I–II. Mentor, Marosvásárhely

Lelley, Jan  1999 A gombák gyógyító ereje. Budapest

Vajkai Aurél  1943 Népi orvoslás a Borsa völgyében. Kolozsvár

 

Zsigmond Győző

2005

 

Forrás: http://www.erdelyinimrod.ro/?page=10077

 

jan

26

Meghívás prezentációra

2011.01.26 - szerda

 

Kedves Látogató!

Szeretettel meghívlak a DXN International online prezentációjára.

A prezentációs oldalon kényelmesen tájékozódhatsz az alábbi témákban:

A háttér: DXN International (4 perc)
Ganoderma, a gyógynövények királya (4 perc)
A DXN termékei (12 perc)
Üzleti lehetőség (8 perc)
Online hálózatépítés a DXN üzletben (5 perc)


Kattints rá vagy másold be web-böngésződbe az alábbi linket:
http://www.dxneurope.eu/prezentacio/051ed8e8e1c26df59099cb4b32f0a57b


jan

21

 

Milyen az egészséges kávé?

„A kávé a világon az egyik legszélesebb körben fogyasztott, ám tudósok és egészségügyi szakértők körében az egyik legvitatottabb ital. Olyannyira, hogy az amerikai táplálkozástudományi társulás, az American Society for Nutrition idei, Experimental Biology 2007 című konferenciájának központi témája a kávéfogyasztás egészségre gyakorolt hatása volt.

Az egészséges életmódra törekvők számára a kávéivással a koffeintartalom és a savas tulajdonság a probléma. Létezik azonban egy olyan kávé, amely megfelel ezeknek az egészségügyi elvárásoknak, emellett felturbózza szervezetünk védekező rendszerét. Félreértés ne essék, senkit nem kívánunk rávenni a kávézásra, inkább bemutatjuk egy egészséges változatát azoknak, akik nem tudnak meglenni nélküle. (Koffeinsav nevű vegyület nem létezik, kávésav annál inkább. Noha a hétköznapi nyelvben gyakran találkozhatunk a koffeinsav megnevezéssel, ez csupán téves fordítása lehet a „caffeic acid” kifejezésnek. Helyesen magyarul kávésav, és semmi köze a koffeinhez.)

A brit szaklap, a Medical News Today cikke szerint „több alapos elemzésnek és az egyre szaporodó bizonyítékoknak köszönhetően kiderült, hogy a kávé fogyasztása védő hatású a vastagbél mirigydaganatával szemben, mint ahogy a végbél- vagy a májrák esetében is”. A kávéval kapcsolatos viták a folyamatos kutatásoknak köszönhetően jelentősen csökkentek, mivel az új eredmények alátámasztják pozitív hatását. Egy friss tanulmány leszögezi, hogy a kávéivás nem ártalmas a szív- és érrendszerre, sőt, talán még hasznos is lehet. A cikk szerint a jövőben speciális kávétípusokat fejlesztenek majd, amelyek egészségre gyakorolt hatását tovább javítják. Kevesen tudják azonban, hogy egy alternatív egészségügyi közösségnek köszönhetően a Healthy Coffee (egészséges kávé) már létezik - írja a Newsmax.com.

Vannak olyanok, akik a koffein hatása miatt nem isznak kávét és/vagy teát, ám az új kávéfajta, amellett, hogy valóban kávéíze van, mentes a koffein negatív hatásaitól. Lefekvés előtt is nyugodtan fogyasztható, mert relaxáló hatása révén elősegíti a nyugodt alvást. A Healthy Coffee kereskedelmi forgalomban lévő természetes brazil kávé. Egészségügyi hatását a hozzáadott négy gombakivonatnak - a pecsétviaszgombáénak (Ganoderma lucidum), a tibeti eredetű kínai hernyógombáénak (Cordyceps Sinensis), a csiperkefajhoz tartozó Agaricus Blazeiének, valamint a lepketaplóénak (Coriolus Versicolor) - köszönheti.

Szakemberek előszeretettel ajánlják az új italt azoknak, akiknél daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. Az általuk megadott, a rák leküzdéséhez szükséges tizenegy hatásos és természetes módszert tartalmazó listán a felturbózott kávé a harmadik helyet kapta. Leggyakrabban említett előnye, hogy javítja az alvást, növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, normalizálja a testtömeget, elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből.

Több változata van: szemes babkávé, mind a négyféle gombakivonattal; kapható koffeinmentes változata is. A koffein kivonásakor minden eljárás során természetes vizet használtak, vegyszereket nem, így megőrizve a kávé természetességét. Az instant változat sem hiányzik, igaz, ez egyedül a pecsétviaszgombát tartalmazza, ízre teljesen olyan, mint a többi instant kávé. A kínálatban találunk még - szintén csak ezt a gombakivonatot tartalmazó - teát, forró csokit, mokkakávét (feketekávévalkevert kakaót) is.

Mire jók a gombák?

Pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum). Kétszáz féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, zöme antioxidáns hatású. Magas koncentrációban találhatók benne a megfelelő pH-szint kialakításához szükséges alkaloidok. Emellett immunserkentő, baktériumellenes, gyulladás gátló hatású, kandida-ellenes, vérnyomásszabályozó, koleszterin- és vércukorszint-csökkentő, hat a szív- és érrendszerre, stresszoldó, potencianövelő, s kiválóan alkalmazható krónikus hörghurut esetében.
Kínai hernyógomba (Cordyceps Sinensis). Aki szeretne javítani fáradékonyságán, teherbírásán, immunműködésén és általános egészségén, szeretné jól érezni magát, annak valók az ilyen gombát tartalmazó táplálék-kiegészítők. Baktérium-, daganat-, vírusellenes, antioxidáns hatású, vérnyomás-, vércukorszint szabályozó, megakadályozhatja az erekben a lerakódásokat, koleszterin- és vérzsírszint-csökkentő, serkenti az immunrendszert, figyelemreméltó stresszoldó, hat a vesére, májra, tüdőre, légzőszervekre, afrodiziákum.
Gyógyhatású csiperke (Agaricus Blazei). Ez a gombafajta egy vízben oldódó poliszacharidot (cukrokból álló makromolekula), mégpedig béta-glükánt tartalmaz, immunerősítő hatását ennek a vegyületnek köszönheti. Több kutatás is bebizonyította daganat- és vírusölő hatását, mint ahogyan eredményességét a vércukor és a koleszterinszint csökkentésében.
Lepketaplógomba (Coriolus Versicolor). A kalifornia egyetem orvosi központjának jelentése szerint a coriolus versicolor gomba vírus-, mikroba- és
rákellenes hatással bír, amit egy fehérjéhez kötött poliszacharidnak köszönhet.”

hvg.hu,  2007. nov. 21.